5+5 ok amiért nem és amiért elkezdünk blogolni

Mindenki nyugodjon le, ez most nem egy szokásos „miért írj céges blogot,” bejegyzés. Mi önzők és egoisták leszünk, csak azt kürtöljük világgá, hogy mostantól miért blogolunk mi is.

AMIÉRT NEM CSICSERGÜNK:

 

· Unalom

via GIPHY

  Néha elagyalunk azon, hogy milyen lenne, ha csak üldögélnénk a gépeink előtt és arról ábrándoznánk, hogy másnap hova megyünk nyaralni, vagy éppen hova szökjünk el a munkaidő billentyűzet passzírozással való eltöltése helyett. No de nem, nem unatkozunk, és nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy egyszer csak bukni kezd a fejünk, mert a már kezelhetetlen mennyiségű szabadidő miatt elbóbiskolunk a Trónok harca, vagy éppen az Aranyélet aktuális, vagy más sokadszor visszanézett egyik részén.

 

· Ügyfélszerzés
Nem mondjuk, hogy szépségkirálynők vagyunk, nem mondjuk, hogy az egész Sopeti Team Ferrarival rója a köröket Szeged utcáin, így azt sem mondjuk, hogy az elsődleges célunk az lenne, hogy minél több ügyfél jöjjön el hozzánk. No persze azzal is hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy valahol ez nem cél, de semmiképpen sem a blogunkkal akarjuk ezt elérni. Tényleg nem unatkozunk ám, több száz weboldalt kezelünk, fejlesztünk, üzemeltetünk, és javítunk (mert mások nem tökéletes munkája is ad nekünk kenyeret), így ügyfelekből és partnerekből sincs hiány.

 

· Mert szeretünk 5+ 5 ok, Erre figyelj…! és Hogyan csináld…? című írásokat gyártani

Ma már mindenki online térben létezik. Na, de mi ezt már túlzásba visszük, és napi 10-12 óra kódolás után már a szendvicsek körvonalait is kódokban, nullákban és egyesekben látjuk mielőtt bedobjuk az első falatot a vacsikor. Éppen emiatt már az is a könyökünkön jön ki, ha a fenti címeket látjuk egy cikk elején, legyen az akár egy cipőről, vagy fülcipucipálciról szóló blogbejegyzés. No de sajnos kaptok majd ilyen jellegű írásokat, no meg tippeket is, mert ezek nélkül nem élet az élet.

 

·Mert szeretnénk ideákat kreálni

Aki velünk dolgozik már tudja, hogy őszinték vagyunk, így nem lepődik meg azon sem, hogy mi nem akarjuk magunkat informatika világcégként ábrázolni, és azt vizionálni, hogy 3 év múlva már senki sem beszél majd a Microsoft-ról, az Amazon-ról vagy éppen a Toyota-ról, mert a Sopeti Bt. mindent visz.

 

·Mert sikkes blogolni

Pedig szeretjük ezt a szót, hogy sikkes.

 

AMIÉRT CSICSERGÜNK:

 

· Mert mindig csodálkoznak rajtunk
Akárhányszor leülünk tárgyalni valakivel, vagy éppen feljön a szó arról, hogy milyen futó projektjeink vannak, vagy milyen nagy fejlesztéseket csináltunk már meg, mindig leesik az álla annak, akivel aktuálisan beszélgetünk. Jön a sok „Tyű ha!”, meg a „Nem mondod komolyan! és tsai… Meg fogjuk mutatni, hogy milyen szinten lehet számolni velünk, és mik azok a dolgok, amiken már túl vagyunk. Ha néha követitek amit írunk, akkor kicsit közelebb kerülhettek a munkánkhoz.

 

· Mert lehet ezt jól is csinálni
Egyre több olyan munkába futunk bele, amikor más cégek munkáját kell kijavítanunk, rendbe tennünk, vagy éppen továbbfejlesztenünk. Szeretnénk segíteni, hogy megkíméld magad és a vállalkozásod attól, hogy feleslegesen idegeskedj, kétszer csinálj valamit, vagy azon őröld magad, hogy a pénzt - amit sok munkával kerestél meg -, valami olyanra költsd el, ami nem/ nem úgy működik, ahogy kellene. Megmutatjuk lehet ez másképp is.

 

· Mert a digitális világ élmény

via GIPHY


Hányszor vakartad már a fejed, vagy szorítottad ökölbe a kezed amiatt, hogy a géped, a weblapod, vagy a munkahelyi hálózatod nem úgy dolgozott, ahogy kellett volna? Na ugye, azért 2-3 alkalommal már legalább előfordult ez veled is. Úgy érezzük, hogy küldetésünk megmutatni, hogy az informatika és a digitális én lét nem szükséges rossz, hanem egy óriási élmény is lehet mindenki számára.

 

· Társadalmi felelősségvállalás
Milyen jól is hangzik ez. Viszont mi tényleg komolyan vesszük ezt a dolgot. Hiszünk benne, hogy az informatikai vállalkozásoknak, így a Sopeti Bt.-nek is óriási szerepe lehet abban, hogy egy vállalkozás sikeres-e, vagy éppen jól érzi-e magát valaki a digitalizáció autóversenyében folyamatosan átalakuló világban.

 

· Mert értékesek vagyunk
És itt most nem a cég és a velünk dolgozó kollégáink forintosított értékéről beszélünk. Olyan értékrendünk van, ami ma már egyre inkább elveszik az IT és a kreatív szektor harcaiban fuldokló szereplők közötti csatározásokban. Nálunk még mindig az ügyfél az első, és akkor sem mondjuk neki, hogy igen, még 4-szer át akarjuk programozni az oldalát, vagy háromszor átépíteni a munkahelyi hálózatát a legdrágább eszközökkel, ha az nekünk megérné, neki viszont nem feltétlenül. Ez csak egyfajta értékrend a sok közül, amit megtapasztalhatsz, amikor velünk dolgozol.

Nos mára ennyi, így is jó sokat írtunk. Remélem nem unatkoztál és legközelebb is benézel hozzánk!

Üdv,

a Team Sopeti